Dyp av nåde

Share

Dyp av nåde var ein sang vi fekk høyre i sangtimen tysdagskvelden i Valle Radio. Den sangen er skriven av Charles Wesley i 1740, men vart ikkje omsett til norsk før i 1878. Her i landet syng vi den på ein annan melodi enn i England, melodien er laga av den norske komponisten A. M. Hanche. Wikipedia skriv om han:

Anton Marinius Hanche (født 7. desember 1849 i Horten, død 31. mars 1924) var en norsk forlegger, sanginstruktør og kordirigent.

Hanche gikk inn i marinemusikken som 15-åring, og ble der i åtte år. Her begynte han å praktisere som sanglærer for de andre soldatene, noe som ble starten på et livslangt arbeid for korsangen. Han var spesielt opptatt av religiøs korsang, og dirigerte både blandede voksenkor og barnekor. I 1923 fikk A.M. Hanche kongens fortjenstmedalje i gull for arbeidet med den religiøse korsangens utvikling i Norge.[3][4]

A.M. Hanche begynte med forlagsvirksomhet i Christiania i 1864. Her utgav han blader som Ungdomstidende (senere Norsk Ungdomsblad) og Kvindernes Blad. Han stod også bak bokserien Norges Handel, Sjøfart og Industri, der næringslivet i hver av Norges største byer ble presentert i hvert sitt bind. Han tok også initiativet til lignende bokverk i Sverige og Finland. Etter A.M. Hanches død ble forlagsvirksomheten viderført av sønnen Josef Hanche.[3][4]

Her er teksten:

Dyp av nåde – er hos deg,
Jesus, ennå rom for meg?
Har forlatelse du mer
For en synder som jeg er?

Jeg har stått din Ånd imot,
Trådt ditt budord under fot,
Vandret villsomt langt fra deg,
Er der ennå rom for meg?

Å, jeg er så kald og død,
Eier bare synd og nød,
Tør jeg komme frem til deg,
Er der ennå rom for meg?

Dyp av nåde – er hos deg,
Jesus, ennå rom for meg,
Har min sjel du ennå kjær,
Å, så ta meg som jeg er!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.