Fransktalende

Share

I dag måtte jeg le. Jeg leste i Ingulf Diesens selvbiografi om en opplevelse han hadde i 1967. Misjonsforbundet hadde overtatt Vettakollen turisthotell og skulle starte bibelskole der. Før åpningen var det dugnad på malerarbeid utvendig. Samtidig ble hotellet drevet for å få inn penger før bibelskolen skulle starte.

En fransk turist kom inn i resepsjonen og spurte om tog- og ferjetider. Resepsjonisten forsto ikke fransk, og franskmannen kunne bare sitt eget språk, så han gikk ut igjen og sto utenfor litt betyttet. En av malerne, som hadde vært misjonær i Kongo, så på ham, vurderte at han var fransk og spurte på fransk om han hadde behov for hjelp.

-Oui, svarte franskmannen og la fram problemet sitt, som han raskt fikk svar på av maleren på stillaset. Hans kollega, som også hadde vært misjonær i Kongo, bekreftet på fransk og en tredje maler gjorde det samme.

-Underlig, sa franskmannen til den han var sammen med. -Dette er det merkeligste landet jeg har vært i. Ingen på hotellet kan fransk, men alle malerne snakker fransk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.