Kor og orgel

Share

Tysdagsvelden hadde Niklos K. Besteland eit program med kor og orgel. Han starta med Himlische Kantorei, eit kor han har nytta mange gonger i programma sine. Denne gongen var dei saman med Knabenchor Hanover og Johann Rosenmüller Ensemble med dirigent Jörg Breiding og stykket var Maias lovsang: Meine Seele erhebet den Herren.

Denne gongen hadde han to korverk på menyen. To deler av Christian Bernhards Missa Brevis med Rheinische Kantorei dirigert av Hermann Max, Kyrie og Gloria, var også svært velklingande.

Men for meg var Nicolaus Bruhns sitt Preludium og Fuge i e-moll spelt av den nederlandske organisten Piet Kee på orgelet i Roskilde domkyrkje. Det er eit stykke eg set stor pris på. Takk til Niklos som tok det fram att, slike fine stykke bør høyrast oftare.

Tema for programmet var musikk frå 1600-talet, alle tre komponistane var fødde og døydde på 1600-talet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.