Lokalt og regionalt

Share

Mens Siri Johannessen snakka med Jon Rolf Næss på Valle Radio si sending, var ha på tv lokalt og fortalde at det var påbud om munnbind i Bykle nå, alle stader der folk møtest inne. Han kunne også fortelje at det var ganske mykje folk på Hovden i helgene også nå og at det var stor skredfare. I helgene er Røde Kors på vakt, men det er også ei lokal rednignsgruppe i kommunen, og dei kjem nok fortare fram og kan nyte godt av lokalkunnskapen sin.

I Bykle er det stor turnover på stillingar, det var visst over 30 ledige stillingar, nokre på grunn av at folk blir pensjonistar, andre på grunn av at folk kjem til kommunen og jobbar ein periode, og så reiser att.

I Bygland har dei også korona å stri med, og på Byglandsfjord hadde dei eit tilfelle som ordførar Sigbjørn Åge Fossdal meinte at både bedrifta og dei involverte hadde takla på eksemplarisk vis. I denne kommunen er det ikkje mange skituristar, men reiseliv er viktig for kommunen og at det ikkje var lov å reise ut av landet i sommar, vona han også ville kome reiselivsbedriftene i kommunen til gode når det igjen vart sommar og forhåpentlegvis høve til å reise att.

I Bygland har dei vald å ha kommunestyremøta i Kulturscenen som alternativ til Teams, det er betre å møtast, meinte ordføraren, som kunne fortelje at kommunen hadde vore med i ein konkurranse om utvikling kalla Gnist, men ikkje nådde opp til å bli med i prosjektet, men han var likevel godt nøgd med å bli det dei kalla ein følgekommune og dermed ville få del i mykje av ressursane frå prosjektet.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.