Arthur Klæbo

Share

I gamle dagar var det ein eminent kåsør i NRK som eg høyrde på med stor glede. Han heitte Arthur Klæbo og var fødd i 1908. 21 år gammal vart han knytt til NRK som redaktør av Programbladet, og etter vart kom han på lufta med både reportasjar og anna stoff.

Ettersom eg likte stilen hans og gjerne såg for meg å kunne kåsere som han, tok eg til å samle på bøkene han ga ut. Kan hende samla eg meir enn eg las, for eg vart nok aldri nokon kåsør, sjølv om eg i mange år hadde høve til det i Valle Radio.

I desse dagar er det vårrydding i bokhyllene mine, og i dag går bøker av Arthur Klæbo mot andre hyller, truleg blir det gjenbruksbutikk eller kan hende i eit telefonkiosk eller eit venterom der folk kan ta med seg ei bok om den fangar interessen.

Her er titlane: Dagar av mitt år, Farlige fjell (2 eks,), Fattigmannsfesten, Fest i vest, God kveld, godtfolk, God kveld – i 40 år, Harpeleiken (2 eks.), Ullstrømper til Afrika og Nye ullstrømper til Afrika, Vinteren varer så lenge,

At eg endåtil hadde to eksemplarar av to titlar tyder på at eg ikkje heilt har hatt oversikt. Uansett, no samlar dei ikkje lenger støv i hyllene her i huset.

Ullstrømper til Afrika

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.