Kildeleiting

Share

I dag brukte eg ei stund på å leite etter kjelder til artiklar på Wikipedia. Det er to-tre tusen artiklar som ikkje har kjelder, og det høver ikkje i eit nettleksikon med usignerte artiklar.

Men å finne kjelder er ikkje så lett. Ein ting er at eg nok kan finne at stoffet er omtalt i ei eller anna kjelde, sjølv om det heller ikkje er så enkelt i alle høve, noko anna er å finne ei kjelde som dekker det meste av stoffet.

Vi likar jo best når kjeldene ligg ute på nettet.Men mange kjelder er i bøker eller aviser, så då må ein søke i Nasjonalbiblioteket sine databasar. Men er det nyare stoff som ligg til grunn for artikkelen, er det kanskje ikkje sikkert at det er ope tilgjengeleg.

Likevel fann eg noko, nok til at 10 artiklar fekk kjelder. For kvar kjelde eg legg til, får eg 15 poeng i den konkurransen som går denne månaden, så eg kom opp på over 500 poeng. Men det er langt opp til den som leiar og har over 2000 poeng, så det reknar eg ikkje med å klare dei få dagane som er att av månaden.

Men eg kjem nok til å halde fram litt til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.