Englar og musikk

Share

I kveld fekk vi eit møte med Ellen Jansen i Valle Radio. Ho fortalde om englane ho lagar, Ho gjekk på sølvsmedlinja i Valle og laga sølv tidlegare, men etter kvart gjekk ho over til glasskunst, ho hadde vore på eit kurs i dette i Danmark. og så vart motiva englar i små og store utgåver. Ho fortalde om korleis ho skjer til glasset og brenn det med høg temperatur ei ein omn ho har.

Før dette hadde vi høyrt eit aktuelt innslag med Tor Espen Helle, han såg vi også på distriktssendinga i TV, han hadde kjørt traktor til Kristiansand for på protestere på landbruksoppgjeret, som så mange bønder gjorde i dag. Då Siri snakka med han, var han på tur heimover.

Kveldens Over ein open Bibel var ved Odd Rannestad og handla om Maria Magdalena, og så kom Folketonetimen med Henrik West. Han har gjeve ut ei bok om folketonar med tittelen Kven kan seie ut den glede. Til boka høyrer også ei cd-plate, og til dette har han hatt god hjelp av Harald Branko Knudsen på Agder folkemusikkarkiv.

Henrik hadde også Postlusium i kveld, og då hadde han funne variasjonsverk over folketonar.

Det vart ein informativ og god kveld.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.