I fremmed drakt

Share

Mange bøker har gjennom åra kom i vegen min, ikkje alltid hugsar eg kvifor og korleis. Ei slik bok er I fremmed drakt av Jan Ørnulf Melbostad. Han fortel frå livet som misjonslege i Bhutan, landet han reiste til i 1976.

Livet som misjonær på Riiserbo hospital i fjellandet er eit liv der misjonæren ikkje kan forkynne med ord, men bare gjennom diakonalt arbeid. Men dei kristne som driv sjukehuset får samlast til gudstenester og andaktar og lokale folk kan vere med.

Søstera mi, Solvor og mannen hennar, Gaute Rasmussen, som no er pensjonert prest og bur på på Varhaug, var utsendingar for same organisasjonen, Santalmisjonen, og i går kveld såg vi på gamle bilete som Helge har digitalisert, mellom desse var også nokre frå mor og far sitt besøk i Bangladesh då Solvor var misjonær.

Då var det mor og far som var i framand drakt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.