Pinsefest

Share

Etter at eg fekk boka om Pinsebevegelsen i 75, den som eg skreiv om på bloggen i går, høvde det godt å skrive litt om Elim Evje på Setesdalswiki i dag. Nå stod det ikkje så mykje om den i boka eg fekk, men på heimesida til Elim fann eg ein historikk som eg kunne utvide artikkelen med.

Men sjølv om eg leita ei god stund, var det vanskeleg å finne noko om dei folka som var med ved starten, Heller ikkje pastorane og andre leiarar var det lett å finne nok til å lage artiklar om. Truleg skulle eg hatt meir lokalhistorisk litteratur om Evje for å finne det, men det har eg jo ikje. Så vi får sjå om det dukkar opp noko etter kvart. Det er gjerne slik artiklane på Setesdalswiki veks., i rykk og napp når eg finn noko.

Men eg likar best å skrive ut frå ei rød lenke som alt ligg på der, for då blir ikkje artikkelen foreldrelaus. Så eg rotar og leiter og rotar ein gong til for å finne ei høveleg lenke å ta utgangspunkt i.

Dei andre i huset har drive med slektsgransking i dag. Men det gjeld helst slektsgransking her i området, og der er eg blank, eg er jo innflyttar. Heldigvis står det i Bibelen at ein skal ta seg godt av innflyttarar og flyktningar, for ein må hugse at eiga slekt har vore i same situasjonen. Og eg er blitt vel motteken her på Eskeland.

God pinse

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.