Vei i vellinga

Share

Arbeidet med ny E39 vestover frå Kristiansand går så det susar. Etter at eg hadde vore på Hald i Mandal og blitt vaksinert mot korona i dag, stoppa eg på Ime skole og tok eit bilde som eg la ut på Facebook med kommentaren Vei i vellinga.

Nå er jo ikkje norske fjell akkurat noko velling. Det er vel mest gråstein, om ein ikkje er i Iveland og har ei thortveitittgruve med verdas dyraste mineral, slik det stod i Aftenposten i dag. I reportasjen hadde dei endåtil nytta Setesdalswiki som kjelde, etter det Helge fortalde, han har abonnement, men eg fekk bare lese starten på artikkelen, for eg har ikkje abonnement.

Nå har ikkje Setesdalswiki artikkel om mineralet, men om mannen som fekk mineralet oppkalla etter seg, Olaus Thortveit. Han kan du lese om heilt gratis om du trykker på namnet hans.

Men ein må bli imponert over jobben som blir gjort for at vi skal sleppe å stå i milelange køar, kollidere eller kjøre i grøfta på gamle E39 til vinteren når Vatnebakken blir islagd og trailarane ikkje kjem seg opp..

Kan være et bilde av tre, natur og vei

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.