Mimring

Share

Å tenke på gamle dagar blir ofte kalla mimiring. Av og til er det hyggeleg å mimre litt, ikkje minst om ein er saman med folk ein har opplevd noko saman med i gamle dagar.

Ei slik stund fekk vi i ettermiddag då Aud og Arne Wilhelm Haugland stakk innom. Dei likar å ta på tur når veret er lagleg, og det var det jo så visst i dag, med sol frå skyfri himmel og nesten ikkje vinddrag i lufta.

Vi hadde vore i Mandal ein tur, Reidun skulle til tannlegen og eg var sjåfør. Men det var varmt, best var det i grunnen i bilden sin aircondition-luft. Likevel var eg innom Tilbudsenteret og hanla litt, mellom anna ei flaske Pepsi Max, kald og god. Men heilt uråd å få av korken, så der vart eg lurt, heime hadde eg ei tang eg kunne bruke, men i bilen var det ikkje noko.

Det vart ei hyggeleg stund på terrassen. Mange minne frå tida i Den indre Sjømannsmisjon, der Aud var husmor på Elieser 4, Arne Wilhelm var velferdssekretær i arbeid for fiskarar ut frå ulike fiskarheimar. Sjølv var eg jo redaktør av Fiskerens Venn i den tida, det er 50 år sidan no, så det kvalifiserer til mimring. Arne Wilhelm var seinare ansvarleg for drift av butikken på Justøy bibelcamp, så tankane gjekk til tida der også.

Mange av dei vi møtte har hatt sin siste seilas og har latt ankret falle, jeg er i havn, i ly fra brenningens vover, som det heiter i Indre sjø sin faste salme. Gode minne å sjå tilbake på, nokre ikkje fullt så gode var det vel også, men dei har bleikna med tida.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.