Biografiar

Share

Eg har ei bok med liste over nesten tusen norskamerikanske misjonærar. Det er Torbjørn Greipsland som har skrive den basert på stoff han har fått frå amerikanske kyrkjer sine misjonsorganisasjonar. Men listene treng utfyllande informasjon for å få kjøt på beina. Då må ein leite i ulike kjelder, og heldigvis har vi no internett som gir oss høve til å søke.

Ein av misjonærane var Elvira Aamodt. Eg lurte på om ho kanskje var nemnd i Norsk misjonsleksikon, men det var ho ikkje. Men då eg såg i band 3 og der dukka Eldrid Aamland opp. Ho er frå Birkeland og var misjonær på Madagaskar. Men før ho kom så langt, gjekk ho på Hornnes landsgymnas. Så då kunne eg skrive henne inn på lista over tidlegare elevar der. Då fekk eg ei rød lenke og kunne få ein liten artikkel om henne.

Eg gjekk saman med henne på Bibelskolen i Oslo i 1966/67, vi skulle ta kristendomskunnskap på Universitetet i Oslo. Eg slutta etter eitt år og har ikkje hatt særleg kontakt med dei eg gjekk saman med der. Men det var jo moro å få ein liten artikkel om henne på Setesdalswiki.

Elles måtte eg jo få med meg Finalen i EM i fotball. Eg hadde trudd at England skulle klare å vinne, men det vart Italia som gjekk av med sigeren. Når eg skriv dette, er det premieseremoni.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.