Gamaveke og folkemusikkhelg

Share

I kveldens sending var Amun Løvland og fortalde om gamaveka extreme som går føre seg på Bygland denne veka. Det var færre deltakarar enn vanleg i år, korona må nok ta skulda for det. Men fram mot helga skulle det kome fleire, så det blir nok høve til å sjå fine svev over Byglandsfjorden i dagane som kjem.

For den som har lyst på ein luftseilas er det også mogleg å få vere med, det skulle visst endåtil kome ein som skulle vere med i rullestol.

Setesdal folkehøgskule har ei linje for friluftsliv der ein også kan drive paragliding og linjelærar Severin Eilertsen fortalde om det før styreleiar Olav K. Hovet var med og fortalde meir om folkehøgskulen generelt. Framleis er ikkje skulen heilt full, dei kan ha 80 elevar, og så mange trudde han ikkje dei kom til å få i år heller. Men dei skulle få ny rektor, eg noterte meg ikkje namnet, så det kjem nok ein annan gong.

Siri Johannessen snakka også med Liv Bakke Kvinlog om Setesdal folkemusikkfestival. Ho er engasjert som leiar av festivalen og ho har allsidig bakgrunn for å vere det. I år vart det ikkje kappleik, bare konsertar, og mange hadde alt skaffa seg billettar. På grunn av korona var også der grenser for kor mange billettar som kunne seljast.

Til slutt i kveldens sending fekk vi dette Postludium-programmet, det er jo olsok denne veka:

* Trond Hans Farner Kverno: ‘Intrada over hymnen Rex Olavus’, spilt av kantor Arnfinn Tobiassen på Rieger-orgelet i Bergen domkirke.
* Hymnen Rex Olavus, oppført av Schola Sanctae Sunnivae, ledet av Anne Kleivset.
* Johan Kvandal: ‘Koralforspill over «Ljoset yver landet dagna», spilt av kantor Arnfinn Tobiassen på Verschueren-orgelet i Vår Frelsers kirke, Haugesund.
* Ludvig Nielsen: Andre sats fra Fantasi over to gamle olsokmelodier, op. 4. «Dette er dagen som Herren har gjort»: «Toccata», «Antiphony» og «Chorale». Spilt av Bjørn Moe på Steinmeyer-orgelet i Nidarosdomen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.