Jæren

Share

Ei gammal bok dukka opp i dag. Jæren i syn og minne  kom ut i 1943, så ho er snart 80 år. Eg vart sitjande og lese i den ei stund. Då tenkte eg at sanneleg er mykje endra på dei åra som er gått.

Mor og far var fødde i 1917, så dei var langt oppe i 20-åra då boka kom ut. Eg fann ingenting om Ålgård, men ein god del om Høyland kyrkje og prestar der. Sjølv vart eg konfirmert i den kyrkja, Den var bygd i 1841, så det er same kyrkjebygget det er tale om.

Men kyrkja er jo ikkje bare ein bygning, den er også ein samlingsstad for folk i bygda, og forfattaren Theodor Dahl, som var journalist i tillegg til å skrive bøker, har mange små soger om folka der. Han fortel også om prestar og predikantar og kjente nordmenn som har vore på Jæren.

Ta ein kikk på innhaldslista slik ho ligg i artikkelen på Setesdalswiki.

Jæren i syn og minne.jpg

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.