Jordbær og is

Share

Kan vi kome på besøk med jordbær og is i ettermiddag? Meldinga tikka inn på mobilen, det vil seie, den var på lydlaus, så tikkinga var borte. Avsndar var søster Jorunn og eg var rask på telefonen for å bekrefte at det kunne dei.

Så då blei det jordbær og is frå dei og Mandalskringle til kaffien i dag. Og så vart det eit skikkeleg dykk i gamle minner som vi kunne sjå saman på tv etter at Helge hadde scanna dei, bilder mest frå Ålgård, nokre så gamle at vi knapt visste kven som var på dei.

Slike gamle bilder er viktige å ta vare på, vi kan ikkje bare kaste dei, i alle fall ikkje før dei er scanna og lagra digitalt.  Det gjeld også bilder av folk vi ikkje kjenner. Facebookgruppene med Gamle bilder frå Bykle og Valle, og tilsvarande frå Bygland og andre stader, er jo populære blant mange.

Eg trur nok eg kjem til å dele nokon av bilda etter kvart, slik at andre også kan få sjå dei. Kan hende vil det då dukke opp minne om folk som er på bilda og som vi kan glede oss over saman.

Ole Thorvald hadde også med seg NMS si historie og ei bok om Gustava Kielland. Eg har artiklar på Setesdalswiki som kjem til å få stoff frå desse bøkene. Sigmund Edland skreiv om starten på misjonsarbeidet på Madagaskar, og då trong eg meir informasjon om misjonærar som har vore der. Det håpar eg å finne i desse bøkene.

Når Jorunn og Reidun møtest, blir det ofte ein del snakk om strikking. Det fall heilt bort denne kvelden, eg trur dei hadde godt av ein pause.

Kan være et bilde av 2 personer, inkludert Ole Thorvald Moen, folk som sitter og innendørs

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.