Lars Rustbøle

Share

Her i huset står det bøker i posar alle stader, og eg burde nok ha skrive om dei på Setesdalswiki og sendt dei vidare, for det er alt for fullt. Men så skriv eg om noko anna og posane får stå.

I dag tok eg fram ein slik pose og i den var det bøker av Lars Rustbøle. I tillegg til hans mange kristelege romanar og  novellesamlingar skreiv han også ein sjølvbiografi, og den tenkte eg at eg kunne lese litt av. Men så slo eg opp på wikipedia og der var det ein artikkel om han, den var rimeleg kort og hadde med nokre titlar på bøkene hans, så då droppa eg lesinga for i dag og fann noko anna å gjere. Men eg vil nok ta fram boka att seinare og lese den. OM eg kjem til å lese romanane, er kanskje ikkje så sikkert.

For si tid var han ein av Norges mest leste forfattarar.Wikipedia har dette om han:

Lars Rustbøle var i sin tid en av Norges mest leste forfattere, og det var som forfatter han var kjent utover landet. Han skrev ca. 70 bøker, som i Norge kom ut i opplag på ca. 1,2 millioner eksemplarer. Over halvparten ble oversatt til svensk, noen også til dansk. Han skrev også en mengde noveller, avisartikler og debattinnlegg, så vel som andakter og betraktninger.

Eg tok eit bilde av nokre av bøkene hans:

Kan være et bilde av 1 person

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.