Hurtigrutemuseet

Share

I dag opna Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Abid Raja kom frå regjeringa for å gjere jobben, og mange prominente gjester var der. Det er litt rart å tenke på at det var eg som lanserte den ideen då eg var med i kulturstyret i Hadsel kommune den tida eg var rektor på Hadsel folkehøyskole.

Margunn sendt meg denne lenka frå NRK https://www.nrk.no/nordland/hurtigrutemuseet-har-apnet-pa-stokmarknes-_-beskrives-som-en-nasjonal-kulturskatt-1.15626270

Ho hadde også funne nokre avisartiklar om saka. Når eg les dei, ser eg at ideane mine var smålåtne målt opp mot det som vi i dag såg på TV, eg tenkte på skipsmodellar av båtane som har seilt i teneste for selskapa som dreiv Hurtigruten, men tenkte også på ein salong som var på Sjøfartsmuseet.

Etter nokre år kom det eit hurtigrutemuseum i bustaden til direktøren i Vesteraalske etter at han hadde slutta og bustaden stod tom. Men den var ulagleg, den låg så langt borte frå kaien at passasjerar og turistar ikkje rakk å få noko tid på museet før skipet dei reiste med skulle segle vidare.

Men ideen var fruktbar, sjølv om han var kostbar. I ei perle av eit glassbygg kan no eit heilt skip stråle om kapp med midnattsola når anløpet er om natta og nordlys frå vinterhimmelen spegle seg i dei store glassflatene når det er mørkt.

100.000 besøkande i året ventar museet. Det går langt ut over mine villaste tankar den gongen for mange år sidan då eg lanserte ideen.

Åpne bilde

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.