Krige med trolde

Share

Henrik Ibsen skreiv ein gong dette diktet:

At leve er — krig med trolde
i hjertets og hjernens hvælv.
At digte, — det er at holde
dommedag over sig selv.

Nå diktar eg ikkje så mykje, det eg skriv er helst sakprosa. Difor kan eg vel neppe seie at det eg skriv er som å halde dommedag over meg sjølv.

I livet mitt er det kanskje heller ikkje så mykje ytre krig med troll, Men eg har lese ei bok om 22. juli-massakren og korleis dei som lever etter denne opplevinga har det, og der er det mange som krigar med troll i både hjerte og hjerne. Framleis skvett dei ved høge smell, framleis kikkar dei seg over skuldra når dei går på gata.

Boka heiter Ingen fred å finne og er skriven av journalisten Stian Broman. Den var i grunnen eit feilkjøp frå Bokklubben – eg gløymde å avbestille den. Men den var meir interessant enn eg hadde trudd, Eg bladde litt i den, og så fanga den meg, så no må eg nok lese ho ut.

Men ho vil nok ikkje bli verande i boksamlinga mi, eg prøver å kvitte meg med bøker, men det er jo lettare sagt enn gjort.

I dag hadde eg plan om å skrive ein prestebiografi på Setesdalswiki, det er jo nok av røde lenker å ta fatt på. Men det får nok bli til ein annan dag. Framleis er det mange namn å skrive inn frå boka.

Ingen fred å finne

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.