Menn som strikkar

Share

I kveld var Arne, han som saman med Carlos har gitt ut fleire strikkebøker og som visst er særleg kjent for strikka kuler til å henge på juletreet, med i Valle Radio. Han skal til Valle komande helg, etter det eg forstod skulle dei ta bilder på Rygnestad.

I samtalen snakka dei om menn som strikkar og då sa han at før var det heilt vanleg at menn strikka når dei var ute og gjekk. På ein tur frå Valdres til Lillehammer var det ein som strikka to par sokkar. Dei nemnde ikkje Hans Nielsen Hauge, han er den einaste eg visste om som hadde strikketøy i hendene når han ferdast frå grend til grend.

Sjølv har eg ikkje hatt særleg mykje strikketøy i hendene, det er sikkert godt for både meg og strikkekunsten. Men eg er takksam for ho som strikkar sokker til meg, for eg har gått i ullsokkar i mange år no. Ullstrømper til Afrika var tittelen på ei bok kåsøren Arhtur Klæbo gav ut, eg trur eg har den ein stad. Den handla om kvinner i misjonsforeningar som strikka sokker til utlodning på misjonsbasar og som så sende pengane til misjonen.

-Har du boka til Arne og Carlos om strikking i Setesdal? spurde eg Reidun under programmet. Det tok knapt eit halvt minutt, så hadde eg den i hendene. Her er omslaget:

Strikk fra Setesdal

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.