Om prestar

Share

På Setesdalswiki har eg no halde på med eit prosjekt om prestar med basis i ei bok frå 1974. Det er om lag 2000 namn i boka, og eg er kom til bokstaven K. Det er framlei mange å skrive inn, men med god hjelp frå Reidun som les namna, reknar eg med å få lagt inn alle namna som røde lenker i løpet av august.

Men ettersom boka bare går fram til midt på 1970-talet, er jo biografiane ikkje oppdaterte. Det er jo eit problem, for då skriv eg kanskje om ein at vedkomande lever, men så er han eller ho død. Eg er takksam om eg blir gjort oppmerksom på slike feil.

I kveld snakka eg med Solvor, søster mi, ho er prestekone på Jæren og dei har prestebøker som er av nyare dato, så om dei kjem innom ein gong, skulle ho ha med seg boka slik at eg kunne få låne den.

Elles har eg gledd meg over artiklar som Ove Sandvik skriv om kinamisjonærar. Les gjerne bloggen hans, du også. Den fin du her: http://blogg-ove.blogspot.com/

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.