Setesdalsbanens vise

Share

Det dukka opp eit utklipp frå 1996 av ein pose i dag. Overskrifta var Setesdalsbanens vise og i følge utklyppet skulle den framførast av Lars Klevstrand då banen feira sitt 100-årsjubileum på Paulen gård det året. Han hadde også laga visa og meinte at ein museumsjernbane med respekt for seg sjølv burde ha si eiga vise. Det passa jo bra å lage den til eit så spesielt jubileum.

Svein Versland, som skreiv om dette i avisa, kjente til hylling til Krøderbanen, melodi laga av Duke Ellington: Take the a-train. Visa om Setesdalsbanen var visstnok også litt oppjazza, og Krøderbanen sine gamle teak-vogner måtte lånast av Setesdalsbanen i høve jubileet. Landets eldste elektriske lokomotiv skulle trekke vognene, også det frå Krøderbanen.

Avreise var frå Kristiansand stasjon til Grovane, der det var korrespondanse vidare opp til Paulen gård.

Er det nokon som har Setesdalsbanens vise

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.