Sommarbesøk

Share

I dag kom Margunn og Stein på sommarbesøk. Dei har ikkje hatt høve til å kome her på ei stund, og i sommarferien valde dei å reise på Vestlandet og utforske områda mellom Bergen og Ålesund, delvis også saman med Sigmund og familien hans. Mellom anna var dei på Selja den dagen dei feira seljumannamesse og fekk med seg ei flott kulturoppleving der, endåtil hornmusikk. Det var jo noko for korpsmannen Stein.

Vi vart sitjande og sjå på Sommerbåten si ferd frå Lysebotn til Sirevåg, det var turen utanfor Jæren no i kveld, og det var jo interessant å sjå området frå havet. Sjølv om ein er kjent på Jæren, så er det frå land, og noko som slo meg var alle vindmøllene som er kome opp på Høgjæren. Når vi dreg til Varhaug, der Solvor og familien bur, ser vi ikkje så mange av dei, men det var jo ein heil skog av vindmøller der.

Kampen mot vindmøller i Setesdal er eit aspekt i denne saka. Motvind Norge har ikkje vore særleg glade for at det skal kome vindmøller i Setesdal, og eg trur vel at mange støttar dei, kan hende kostar det meir enn det smakar om det skal stå slike høge master på fjelltoppane. Det blir ikkje noko Gamle fjell i syningom er alltid eins å sjå, som Ivar Aasen skreiv.

Margunn fekk boka Ingen fred å finne, den kunne ho gjerne ha til biblioteket. Men Den elskelige giftmordersken av Arto Paasolinna ville ho ikkje ha, dei hadde fleire av den, etter det eg forsto.

Den elskelige giftblandersken - 
      Arto Paasilinna

      Tor Tveite

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.