Bibelskulefolk

Share

Då vi var i Lyngdal fredagskvelden, kom vi til å snakke om kva far hadde gjort då han var ung. Han skreiv noko om det, men det han etterlet seg handla mest om barndommen. Jorunn hadde vore på Ålgård og tatt med seg heim gamle papir og bilder, og eitt av bilda var bildet frå då han gjekk på Bibelskolen i Oslo hausten 1936. Då var han 19 år gammal.

Der hadde han Mia Hallesby som lærar i søndagsskolearbeid, og sidan var han ein ivrig søndagsskolelærar nesten så lenge han levde.

Det var også bilder og namn på alle dei andre lærarane og elevane der. og litt til venstre på bildet fann vi bildet av far. Eg spurte svoger Ole Thorvald Moen om han ville skrive ned alle namna, og i dag fekk eg lista. No ligg ho på Setesdalswiki og smått om senn har eg som mål å skrive om dei folka han gjekk saman med. Kanskje vi på neste søskensamling kan vite meir om dei andre elevane også.

Røde lenker er jo ei oppfordring til å skrive, men dessvere er vi så få som skriv, at det går noko seint. Men om arbeidslysten trengjer seg gjennom motstanden i morgon, kan det kanskje bli nokre artiklar om bibelskulefolk etter kvart. Nokre av dei kan eg nok finne informasjon om i Indremisjonsselskapets historie, i alle fall lærarane, men kanskje også nokre av elevane.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.