Weinen, Klagen, Sorgen, Sagen

Share

I kveldens Postludium hadde Niklos K. Besteland bare eitt verk, det 18 minutt lange Weinen, Klagen, Sorgen, Sagen av Franz Liszt. Det er også for å minnast dei omkomne på Utøya for ti år sidan og i New York for 20 år sidan, sa han. Verket skreiv Liszt i 1863 etter at dottera Blandine var død. -Vi hadde verket med for 10 år sidan også, sa han, og eg sjekka på Setesdalswiki, og der kom det fram at det mest var på dagen ti år sidan, trur det var 8. september 2011.

Elles i kveldens program var det andakt ved Ragnar RIngvoll og sangtime ved Olav Lindstølen, i kveld musikk med Johnny Cash, Jim Reeves og Elvis Presley, bare engelsk. Så var det ein samtale mellom Harald Endresen og Alf Halvorsen om Troens menn, deretter med Jonas Skjærpe frå Nærbø, det var eit svært gammalt opptak, Skjærpe var fødd om lag 1880 og vart frelst om lag 1920 på eit møte med Johannes Daasvand. Til slutt var det Olaug Lillian Bjørke som fortalde frå arbeidet til Åpne Dører før altså Niklos kom i studio.

Siri har sending i morgon også, då startar ho klokka 19. Programmet ligg på Setesdalswiki.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.