Datasikring

Share

Eg er framleis noko nummen etter å ha opplevd det som sikkert er eit mareritt for mange, at Facebook blir overteke av ein annan person, slik eg skreiv om i går. I kveld var det tema for eitt av innslaga i sendinga i Valle Radio. Siri Johannessen snakka med Lars Erik Domaas frå Setesdal IKT om dette. Han kunne fortelje at det var eit stort problem som dei jobba med kvar dag, og bare minutt før han kom på lufta, hadde han fått same postinga på Facebook som så mange andre har fått i Setesdal.

Det var ein interessant samtale som jo var svært aktuell for meg, og dei framheva kor viktig det var med to-trinns pålogging på nettet, slik vi gjer det når vi loggar på banken. Det var også viktig å ha eit godt passord, gjerne eit langt, som ikkje så lett kan overtas. Det mest brukte passordet i verda er visst Start12345, men det er betre med ei setning enn slike korte passord. Eg skal ikkje skrive kva mitt nye passord er, men det er langt sikrare enn det eg hadde før, så takk til Helge som hjelpte med å løyse problemet. Andre må nok heller gå til slettmeg.no om ein ikkje har folk i familien som kan hjelpe.

Sjølv var eg og med i kveld, eg hadde ein halvtime med sangar relatert til bots- og bededag, sa litt om sangane mellom kvar sang eg fekk spelt. Desse stod på lista mi i kveld:

  1. For vår misgjerning ble han knustOdd Dubland syng sangen av Abraham Thompson
  2. Jeg vandrer min dagMarit & Irene syng sangen av Finn Emanuel Olsen
  3. Hos Gud er evig glede.
  4. Ikke en spurv til jorden. Rune Larsen syng
  5. O Jesus Krist jeg flyr til deg. Nidarosdomens guttekor

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.