Feiaren kom

Share

For nokre veker sidan kom feiaren og etterpå sende han brev om at vi hadde ein vedomn som ikkje var heilt god. Det er ikkje så rart, han har stått i huset sidan det var nytt og det er over 60 år sidan. Pipa var heller ikkje etter krava, så vi måtte gjere noko.

Eg ringte til Lyngdal fyringssentral, og i dag kom eigaren sjølv, Oddvin Lande, på besøk. Han er eldre enn omnen, fødd i 1949, men likar å arbeide sjølv om han har gitt firmaet over til sonen. Og så likte han å snakke, han fortalde endåtil om ein prestegard der presten hadde kontrakt med forpaktaren på 28 mål ved for å fyre opp eit gissent og trekkfullt hus.

No vil det nok gå litt tid før vi får ny omn, for folka hans hadde det travelt. Kan hende blir det julegåva vår i år. Veden måtte helst lagrast ute, Vår Herre gir best tørk. Men så kunne den godt takast inn eit par dagar og få romtemperatur før den blei brukt. Den nye omnen er konveksjonsomn som spreiar lufta rundt i romet i motsetning til ein stråleomn, der varmen strålar ut frå omnen, slik vår noverande om verkar.

Vi får bu oss på nye tider og spare litt så vi kan betale rekninga når ho kjem.

Kan være et bilde av 1 person og innendørs

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.