Gode minner

Share

I kveld hadde eg ein samtale med Ove Berrefjord i Valle Radio. Han reiste frå Valle i 1997, så det vart ein samtale der vi delte gode minner frå lang tid tilbake.

Ove var sterkt engasjert i arbeidet på Nomeland bedehus, i den tida vart det drive Fredagsklubb med mange unge som kom for å vere saman i sosialt samvær og få ein andakt på fredagskvelden.

Då asylsøkjarane kom til landet i 1987, var Ove raskt på pletten for å inkludere dei i lokale aktivitetar. Ein av desse skreiv dette på sida hans i dag:

Rijad Ibrul Schmeisser

Tidlig på 90-tallet kjørte du meg og 3 andre flyktninger fra Rysstad til en ungdomsklubb i Valle i en liten Fiat Punto hvis jeg ikke husker feil. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det var mulig å finne plass til så mange mennesker i den lille bilen. Bildet av garasjen din fikk meg til å huske den episoden.
Og Ove svarte:

Takk gode venn for herlige minner. Det var en fin tid, og jeg tenker ofte på Deg og alle de andre som kom til Norge og Rysstad i forbindelse med den fryktelige krigen i eks- Jugoslavia. Midt oppe i alt det vonde i krigen så ble det født noen evige vennskap på asylmottaket på Rysstad. Det har gledet meg masse.
Det var en Fiat UNO, og jeg er helt enig med deg at det er vanskelig å skjønne hvordan vi fikk plass. Men i utfordrende tider er vi heldigvis flinke til å gi hverandre rom. Ønsker Deg og dine alt godt !
Kan være et bilde av bil og snø
Eg er nok ikkje enig med Ove når det gjeld snø. For meg kan vi klare oss med ferdig måka snø (regn) heile vinteren.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.