Hacccccking

Share

Det som i utgangspunktet var ein fredeleg måndag vart alt anna enn fredeleg då eg trykte på ei lenke på Facebook. Plutseleg var kontoen min hacka, og så fekk vennene mine same lenka. Ei følgde lenka lenger og enda opp med å få tappa bankkontoen for fleire tusen kroner. Ho melder saka til politiet i morgon, men må vel sjå langt etter å få att pengane sine.

Det heile gjekk langt over min forstand, så eg ringte til Helge for å få hjelp. Han kom meg til unnsetning og klarte å få bort dritten slik at eg kom meg tilbake, men eg bed om orsaking for alt bryderiet venene mine har fått på grunn av dette.

Siri endra programmet i Valle Radio slik at ho i morgon vil snakke med Setesdal IKT om datasikkerheit og datasikring. Det skjer klokka 19.30, så der er det programmet du kan lese i avisa i morgon, litt endra.

Tirsdag  26. oktober
Ansvarlig og tekniker: Siri Johannessen
18.00 Kvarteret, programinformasjon og kåseri
18.15 Andakt fra Norea Mediemisjon, ved Martin Birkedal
18.30 Sang og musikk med Roald Arnesen fra Norea, som kommer til Nomeland Bedehus kommende helg, og Harald Haugland
19.30 Timen med Ørnulf Hasla, og Aasmund Nordstoga som kommer til Ose kommende fredag.
20.30 Postludium ved Siri Johannessen, Bachs kantate, Aus der Tiefe rufe ich
21.00 Kyrkjebakken

Onsdag  27. oktober

Teknikar: Jørund Georg Jore
18.00 Kommunestyremøte i Valle kommune

NETTRADIO via http://www.valleradio.com

Politiet har lagt ut denne meldinga

Vi har den siste tiden fått flere tips om at folk mottar meldinger fra det som ser ut til å være noen man er venner med på Facebook eller Instagram. I meldingen blir man bedt om å oppgi mobilnummeret sitt i forbindelse med en konkurranse der man kan vinne en premie. Deretter blir man bedt om å oppgi en kode man får på SMS.
Det som egentlig har skjedd er at mobilnummeret og koden har blitt brukt til å logge inn på kontoen din via tofaktorautensering. Videre kan den uvedkommende få tilgang til å endre passordet ditt, og logge deg ut av andre enheter. Da har du mistet kontroll over kontoen din, som deretter kan bli brukt videre til å lure andre.
💡Vær obs dersom du mottar melding fra venner som ber deg om telefonnummeret ditt, og å oppgi kode på SMS.
Er du i tvil om noen forsøker å lure deg, ta gjerne kontakt med oss i nettpatruljen👮

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.