Nye veier

Share

Vi var ein tur i Sørlandsparken i dag og ein kan ikkje anna enn å bli imponert over jobben som blir gjort av Nye Veier for å gje oss ein betre veg mellom Kristiansand og Stavanger. Den gamle vegen svingar seg rundt knausar opp og ned gjennom alle dei smådalane som finst på strekningen, og det er mange. Den nye blir utan store bakkar og er lagt heilt annleis i terrenget.

Neste år på denne tid vil han vere ferdig, det er ikkje så lett å tru, for det ser jo ut som kaos på mange plassar no, men samstundes verkar det som om det er orden i kaoset.

Vi rekna oss god tid på turen, det var Reidun som kjørte og ho kjører betre enn meg, for eg høyrer ofte at det brummar når eg kjem på rumlefelt i vegkanten, men ho brumma ikkje i det heile. Ettersom vi hadde god tid, vart det litt venting og i ventetida kan ein jo sjå på folk som fartar fram og tilbake og har litt av kvart å halde på med, anten det er på vegen eller andre stader. Av og til kan ein undre seg over at det går godt, særleg om ein ser seg rundt litt for mykje på alt som skjer når det vert bygd veg.

I Søgne er det ikkje bare vegbygging, men også leiligheter og forretningsbygg skyt opp med stor fart, det endrar seg frå kvar tur ein tek. No tek eg ikkje så ofte ein slik tur, det er i grunnen best å vere heime, eg pleiar å seie at all pendlinga mi til Valle i så mange år gjorde at eg vart litt lei av bilkjøring. Men det er jo interessant å sjå korleis det utviklar seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.