Engelsk overtar

Share
Torbjørn Greipsland kommenterte det eg skreiv på torsdag på bloggen i eit innlegg på Facebook som eg deler her:
Engelsk overtar
Harald, bra at du på Setesdalswiki (bloggen) skrivert om at engelsk overtar mer og mer. Herr er et bidrag med utgangspunpunkt i noe utdanningsminister Ola Borten Moe sa til VG om at vi må ikke komme dit at norsk språk i høyere utdanning blir et særfenomen.
I det ville han nok ha støtte fra sin besteforeldre, Magnhild og Per Borten. I boken «Kongen slik vi kjenner ham» har jeg med et intervju med den tidligere statsminister Per Borten om da kong Olav, dronning Elizabeth og prins Philip var på besøk hjemme hos Magnhild og Per Borten i 1969.
Det var stor fest for dem på Britannia i Trondheim. I den forbindelse nevnte Borten den festen som ble holdt for kong Harald og dronning Sonja i Olavshallen i 1997 da de kongelige feiret sine 60-års dager. Prins Charles og andre utenlandske gjester var til stede.
– Hele programmet var på engelsk. Ikke noe annet land ville ha gjennomført et slikt arrangement på et fremmed språk, sa Magnhild og Per Borten.
At engelsk dominerer i enda større grad i dag, er det ingen tvil om. Jeg skulle nylig betale for parkering til et parkeringsselskap, og valgte norsk språk. Jo, det meste var på norsk, men «selvfølgelig» kom det også ord på engelsk. Og knapt kan man lese en sak i avisene ute at flere ord og kanskje også setninger er gjengitt på engelsk.
Jeg så for en tid tilbake et skilt ved et veikryss herr i landet der det stod «Park and Ride». Da er det vel bare å vente på at her kommer flott parkanlegg, andefarm og rideskole 🙂.
Det er ikke alltid lett å høre ordene i sangene som ulike kor synger. For mange er det enda verre når de synger på engelsk. Likevel synes noen det er helt flott de bruker engelsk. Som en sa: – Da får jeg anledning til å sjekke mobilen for siste nytt. Good night!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.