Gode minner

Share

Siste sangen i kveldens sangtime i Valle Radio vekte gode minner for meg. Det var

  • «Fader vår» med Margit Borgstrøm og hela kyrkan sjunger fra albumet Hela kyrkan sjunger (2011).

Før vart desse Hela kyrkan sjunger-programma sende på ein tv-kanal, og det var alltid stor glede å sjå dei og glede seg over songen og musikken. Før var også overføringar frå Crystal Cathedral i USA noko eg gjerne fekk med meg, også der var det flott song og musikk. Av ein eller annan grunn er dei ikkje lenger i tilbodet eg får no.

Det har gått ein debatt i Vårt Land om at det norske samfunnet har berøringsangst for kristen tru, i alle falle om ein skal vurdere kva som blir sendt i media. No er det snart bare gudstenesta klokka 11.03 på søndag att der ein før kunne ha overføring og samtalar om aktuelle saker i kyrkje og kristenliv.

Rett nok har dei starta eit program som heiter Kompass og som skal gå mellom 11 og 12 på kvardagar. Det skal fange opp slikt som har med tru å gjere, i dag handla det om ein festdag i hinduismen, Divali, som visstnok var i dag.

Så er heldigvis tysdagssendingane i Valle Radio noko heilt anna. Der er tru ein integrert del av sendingane i både musikk og tale. For tru er ein viktig del av livet for mange.

I kveldens sending ein samtale med Tor Hallvard Mosdøl om  Bykle næringslag, som samlar bedrifter, lag og privatpersonar i Bykle-bygda til samarbeid om Bykledagane 2022

Før det hadde Siri Johannessen ein samtale med Stine Kocian om demens. Det handla også om gode minne, så i det heile var det ein variert og fin novemberkveld i radioen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.