Revy og poteter

Share

Else Gyro Rysstad er som poteten,, ho kan brukast til det meste. I kveld fortalde ho om Hovdenrevyen 2021 som heitte Siste stikk? og den tittelen kunne spele på mange ting, ikkje bare koronavaksinen. Dei er ikkje så mange i revyen, men 5 musikarar og 7-8 skodespelarar som må trå til i mange ulike roller dei to helgene det står på, som altså var sist helg og komande helg.

Kan hende er kultursjefen i Valle også litt som Else Gyro, ho har ein finger med i det meste av kulturaktivitetar i bygda, sjølv om ikkje står på scenen eller dansar gangar sjølv. For mangt og mykje i kulturbygda Valle blir tilrettelagt gjennom kulturkontoret, anten det er ungdomsklubb, bibliotek, svømmetrening, badstoge, Sprekleiken, planar om ny Storstoge, ja det er mange ballar i lufta gjennom ei veke. Like fullt stiller ho sprudlande og fortel om det i radioen og fortener takk frå oss som kan rekne med henne når Kommunen informerer.

I den aktuelle timen snakka eg også med Elisabeth Spockelie på Valle Sport og Bensin, eller var det omvendt. Ho er talsmann for Valle Næringslag og komande fredag dreg dei i gang Handelens Dag med mange gode tilbod, Så no er det bare å passe på at kontoen i banken har gode tal, så kan ein få seg rimelege felleski, hårprodukt, smykke og andre fine jolegåver lokalt. Kvifor reise over bekken etter vatn? Gåvekort kunne det også verte ei råd med, fortalde Elisabeth.

Siste del av sendinga var eit intervju Ørnulf Hasla hadde gjort med Marianne Berg. Den store potetboka har 12 oppskrifter og mykje kulturhistorisk stoff om poteten, grønnsaken som har berga folk frå svolt i hundrevis av år både i Peru og Europa. Marianne fortalde levande og interessant og streka under at ho også hadde mykje stoff frå Setesdal i boka, ho hadde fått hjelp til biletstoff frå Leonhard Jansen på Setesdalsmuseet.

Sjølv om eg hadde laga oppgåver til Opi sending, måtte Ørnulf avlyse den, då han plutseleg vart kalla ut til eit møte. I staden valde teknikar Sondre Rua Dokken litt musikk til slutt denne kvelden, og då vart det noko for folk som er mykje yngre enn meg som kom gjennom eteren frå Valle Radio til slutt i kveld.

Kan være et bilde av tre, fjell og natur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.