Rundkjøringa

Share

Då vi var oppover til Valle i oktober, var vi innom hos Reidar Tveito på Byglandsfjord og kjøpte nokre av dei bøkene hans som eg ikkje alt hadde. Dei har hatt det stille på bordet til i kveld, så tok eg fram boka som handla om rundkjøringa og bommen.

Sjølv om det er eit hefte med mange bilete, så tek det si tid å kome gjennom stoffet, for bileta talar godt for seg saman med teksten. Den som har kjørt gjennom rundkjøringa og humpane på Byglandsfjord, veit at Påskerally på Riksveg 9 ikkje er heilt fritt for hindringar mellom Kristiansand og Hovden.

Bygland Dramatiske Selskap hadde revy basert på tekstane til Svein Kleivane sist helg, og eg er rimeleg sikker på at visa Rundkjøring var med. Svein sa at han gjerne likte å bruke Musevisa som melodi, og det gjer han denne gongen også:

Med rikdom oppi Valle og Evje nedi sør
og Bygland dei er fattige, det veit me vel frå før.
Dei rike kan nok briske seg med mange flotte ting,
men her i Bygland har me fenge rundkjøring.

Heisan, hoppsan, fallerallera
ei rundkjøring må fattige kommunar ha.

Der kjem Bygland ambulanse så skinande og fin
og baki ligg ein pasient med slyng på tarmen sin.
Men åtte rundar seinare er tarmen fin og glatt
så dei kan snu og køyre opp til Bygland att

Heisan, hoppsan, fallerallera
ei rundkjøing må alle ambulansar ha.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.