Nyttår

Share

Så skal vi snu om kalenderen og helse eit nytt år velkomen. Her på Eskeland skjer det med knall og bang rundt oss, men vi har aldri vore av dei som sender hundrelappane til himmels på den måten. Vi har ein stille kveld i stova etter å ha hatt eit godt  taco-måltid tidlegare i kveld. Etter å ha sett litt på Kongeleg variete på NRK, skrudde vi av, stilte spørsmål frå quiz i dagens aviser. Eg sender helsing med Sangbokens nr. 652, nyttår har bare to nummer i Sangboken.

Gamleåret seig i hav,
siste dag i dauden bleikna;
men i aust det atter kveikna
nyfødd sol sto opp av grav.
Ljoset fram or mørkret stiger
som på fyrste skapingsdag.
Sol og dag er fødd til siger,
mørkret dømd til nederlag-

Godt nytt år!

 

3 tankar om “Nyttår”

  1. Det er svært sterke ord i salmen, men di meir eg les,,di meir skjønar eg at det er ord som klårt seier kva som skjer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.