Nyttårssalme

Share

Det er ikkje mange nytårssalmer i Sangboken, bare to: Gamleåret seig i hav og Hans navn skal kalles Jesus. Om den siste har Wikipedia dette å seie:

Hans navn skal være Jesus er en salme av Bernhard B. Fjærestrand. Opprinnelig førstelinje var «Hans navn skal kaldes Jesus». Salmen stod på trykk i Krigsropets julenummer i 1913 og kom med i Frelsesarmeens sangbok i 1948, men allerede i 1939 var den tatt inn i Sangboken: Syng for Herren. I Den norske kirkes salmebøker kom den med i Norsk salmebok 2013 på nr. 85 under rubrikken Jesu navnedag – Nyttårsdag.

Salmen har fire vers og omkved. Innledningslinjen i salmen er hentet fra Matt. 1,21 og er hentet fra engelen Gabriels budskap til Jomfru Maria. I salmen skildres så de oppgaver Jesus skulle få i verden: Å frelse folk fra synd, død og dom.

Melodien til salmen er en lied-melodi av Franz SchubertDer Lindenbaum. Detter er lied nr. 5 i sangsyklusen Winterreise fra 1826.

I dagens gudstjeneste på svensk tv2 var det som vanleg mykje fin sang, men også predikan var sjeldan, for pastoren nytta altertavla, med starten Alfa og enden Omega til å visualisere den, og midt mellom desse var det eit kors, det er eit tidsskille.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.