Tre nye

Share

Det vart tre nye artiklar på Setesdalswiki i dag. To av dei skreiv Geir Daasvatn, medan eg etter kvart kom i mål med den tredje. Den handla om ein av radioprestane i 2022. Det kan jo vere greitt å vite noko om dei som talar på gudstenestene i radioen sundag klokka 11.

Eg er så heldig at eg har tre prestebøker med biografiar over prester og teologiske kandidatar i Den norske kyrkja, så ofte kan eg finne informasjon der. Då er det verre å finne noko om organistane og kyrkjemusikarane, for det er ikkje laga noko bok om organister i Den norske kyrkja, så vidt eg veit.

Ein gjer seg jo nokre tankar når ein held på med slik skriving. Det ser ut til at alle dei seks kyrkjene som skal ha mange gudstenester dette året, er arbeidskyrkjer, ingen er tradisjonelle langkyrkjer. Om det er lettare teknisk å overføre gudstenester frå slike kyrkjer, veit eg ikkje.

Komande sundag er det gudsteneste frå Finnsnes kyrkje. I ungdommen budde eg på Finnsnes eit år, det var før kyrkja der var bygd, så då måtte dei til Lenvik kyrkje på Bjorelvnes når dei ville på gudsteneste. Kan hende får eg laga artiklar om folka som deltek i gudstenesta der også, eg sende spørsmål til ein, og han formidla det vidare til dei aktuelle folka.

Her er presten eg skreiv om i dag:

Per-Kristian Bandlien

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.