Kulturarv

Share

Kulturarv kunne godt vere ei felles overskrift for programmet i Valle Radio i kveld. Etter dei faste postane med kåseri, andakt  var det tid for sangkveld, og då fekk vi ein musikalsk kulturkveld som folk med bedehuskulturen kunne kjenne seg att i. Ikkje alt var frå Sangboken, det skulle bare mangle, men fleire perler frå bedehuset var tredd inn på den snora Siri Johannessen laga.

I Timen frå halv åtte til halv ni var det først ein samtale med to elevar på sølvsmedlinja i Valle, ein gutt frå Kongsberg og ei jente frå Bergen.

Deretter var det ein interessant samtale med Sondre Bratland, som skal ha sangkveld i Bykle samfunnshus til fredag. Han fortalde levande både om kontakt med andre kvedarar og folkemusikarar. I 10 år hadde han vore elev av Ragnar Vigdal, som først kom på døra hans og sa at han ville gi vidare kulturarven frå den kristelege sangen til Sondre, som også hadde lært av Ingebjørg Liestøl i Åseral og som opplevde at irsk folkesang var nært i slekt. Sjølv hadde han fått gi vidare til Annbjørg Lien, som også var med litt på slutten. Ho har release på ny plate på Riksscenen i Oslo laurdag. I samband med dette fekk vi tidligslepp av «Silver Spoon» frå det nye albumet hennar.

Som vanleg tysdagskveldane var det Postludium til slutt. I kveld med dette programmet:

  • Kjell Mørk Karlsen: Første sats, «De profundis clamavi» fra sonaten De profundis Op. 143, spilt av Terje Winge på Jørgensenorgelet fra 1945 i Ålesund kirke. Fra albumet Organism (2016),
  • Edmund Rubbra: Preludium og fuge over et tema av Cyril Scott, Op. 69 (arr. for orgel), spilt av Robert Houssart på orgelet i St. John’s College Chapel i Cambridge. Fra albumet RUBBRA: Nine Tenebrae Motets / Magnificat and Nunc Dimittis (2001),
  • Otto Olsson: «Canticum Simeonis», andre sats fra Sex latinska hymner Op. 40, for a cappella choir (1919). Fremført av Västerås Domkyrkas Gosskör ledet av Bror Samuelson, solist Mikael Samuelson (baryton). Fra albumet I Himmelen (Helg och vardag med Mariakören och Gosskören i Västerås) (1979/2007).

Speleliste og anna finn du på

Tysdagssending i Valle Radio 20220215

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.