Be for Ukraina

Share

Medan eg sit og skal skrive kveldens blogg, vert eg fanga inn av NRK som sender bønnegudsteneste for Ukraina frå Trefoldighetskyrkja i Oslo. Her er representantar for heile det kristne Norge samla og den katolske biskopen spør som avslutning på talen sin: Kyrkja kan appellere til Gud, kven kan Putin appellere til?

Ukrania var også tema i kveldens sending i Valle Radio. Både Siri Johannessen sitt kåseri og Postludium var prega av landet. Ikkje visste eg at Ukraina hadde komponistar som i tillegg til kormusikk også hadde skrive orgelmusikk. Her er lista:

  • Dmitry Bortniansky (1751–1825): Izhe Kheruvimi (Cherubic hymn) fremført av Ensemble Cherubim. Fra albumet Bortniansky: I cried out to the Lord: Hymns and choral concertos (2013),
  • Artemy Vedel: Andre sats, «A mercy of peace», fra Divine liturgy of St. John Chrysostom. Fremført av Luminous Voices og Spiritus Chamber Choir ledet av Timothy Shantz. Fra albumet Vedel: Choir concertos nos. 1–13 & Divine liturgy of St. John Chrysostom (2021),
  • Mykhailo Verbytsky (1815–1870): L’ange s’écria à la pleine de grâce fremført av Chorale de la Laure des Grottes de Kiev. Fra albumet Sainte Rus’, garde la foi Orthodoxe (2016),
  • David Nowakowsky (1848-1921): Preludium zum Abend am Purimfest spilt på orgelet i Sts Maria og Cecilia i Verden, Tyskland, av Stephan Lutermann. Fra albumet Organ Music for the Synagogue (2019).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.