Kor skal ein begynne?

Share

I kveld veit eg mest ikkje kor eg skal begynne når eg skal skrive om sendinga i Valle Radio. Den var så innhaldsrik og så variert at det må bare bli ein bit i kveldens omtale. Om vi hadde hatt podcast, så trur eg innslaga ville blitt spelt mange gonger, men det har vi ikkje, så fekk du det ikkje med deg i kveld, gjekk du glipp av dei.

Kåseriet til programleiar Siri Johannessen kan du lese sjølv via Setesdalswiki og andakten av Knut Olav Raen får serien Over ein open Bibel kan du finne på Norea radio sine sider.

Men frå 18.30 til 20.30 var det originalt stoff. Først fekk vi eit sjarmerande innslag med unge kvedarar leia av Anna Slaby Driel. Laura og Vilja la bort mikrofonskrekk og song sjarmerande for open mikrofon, dei likte å synge for publikum, etter det eg fekk med meg.

I samtalen med Martin Aarflot om Mercy Ships fekk vi høyre om hjelpearbeid frå hospitalskipet. Ikkje bare driv dei kirurgi, om bord på skipet har dei eit auditorium med plass til 600 der dei samlar legar til kurs. På eit slikt kurs hadde dei undervist om kirurgi for å lukke spalta ganer, og neste gong dei kom tilbake til den plassen, var det ingen pasientar med opne ganespalter, legane som hadde vore på kurset hadde gjort det dei hadde lært og slik gitt mange hundre pasientar nye liv. Dei gjer det gratis, betalar sjølv for å vere på skipet og jobbe med faget sitt. Hovudkontoret for Mercy Ships er i Slottet i Kristiansand, det var meir enn eg visste. Om ein lyttar var i byen, var ho velkomen innom, vart det sagt.

Stikkord for programmet finn du på Setesdalswiki. Eg sluttar her og takkar for eit flott program.

Tysdagssending i Valle Radio 20220322

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.