Nyhem

Share

Då vi såg på gudstenesten frå Sverige på svensk TV2 i dag, tenkte eg at eg ville finne ut noko meir om staden der sendinga kom frå. Det var Missionskyrkan i Nyhem, og då eg googla litt, enda eg opp på svensk Wikipedia. Dei hadde artikkel om noko som vart kalla Nyhemsveckan, eit sommarstemne som har tradisjon tilbake til 1917 og som samlar mange tusen til møter.

Her er noko av det eg fann:

Nyhemsveckan är den svenska pingströrelsens största årliga konferens. Konferensen äger rum  under midsommarveckan varje år i Nyhem och samlar vanligen cirka 15 000 besökare. Den första konferensen hölls 1917. Konferensen arrangeras av Pingstförsamlingen Mullsjö-Nyhem.[1]

Fram till och med 2008 samlades konferensdeltagarna i ett stort tält. Från 2009 började man i stället använda sig av Nyhemshallen.

Det er altså litt som Justøy bibelcamping som John Olav Larssen etablerte i 1964. Då hadde pinsevennene i Sverige hatt bibelcamp i Västergötland i nesten 50 år.

Så lærte eg noko nytt i dag også.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.