Så mykje å skrive om

Share

Det er mykje ein kan skrive om på Setesdalswiki, både i og utanfor Setesdal. Sjølv om nettstaden har eit lokalt geografisk namn, går det fort trådar ut av dalen til mange kantar av verda, både her i landet og utanfor grensene.

Eg har av og til tenkt at eg ville skrive om forfattarar av bøker som på ulikt vis har kome meg i hende. I går skreiv eg om Lars Rustbøle, han var jo ein kjent forfattar av det som ein kunne kalle kristeleg triviallitteratur, det vil seie romanar som ein kunne lese og glede seg over der og då. Han skreiv over 70 bøker, og gjennom åra har eg samla nokre av dei, eg tenkte ein gong å lese alle, og så skrive ein samla tekst om han, men så langt kom eg ikkje. Truleg kjem eg ikkje til å kome så langt heller.

I dag dukka det opp ei lita bok av Halvdan Hydle. Det var ei barnebok kalla Gode vaner, og her syner han ved hjelp av små fortellingar korleis gode vaner kan vere ein føremon for små og store. Gutane Per og Pål er modellar der Per gjer alt rett og Pål gjer alt galt. Så kjem det ei lita oppmoding om å følgje Per sitt eksempel.

Den var jo lett å kome gjennom, knappe 50 sider, verre er det med Lucias siste reise av Vetle Lid Larsen på 762 sider.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.