Sangar vi ikkje må miste

Share

Tysdagskveldane sine innslag om sangkveldar har eit element av sangar vi ikkje må miste. Eg har skrive inn mange av sangane frå Sangboken på lister på Setesdalswiki. Då har eg lagt merke til at sangane som vi syng på bedehusa rundt om i landet, ber med seg både truserfaring og inspirasjon. Gjennom enkel sang blir det formidla vidare til nye folk,  Sangane tek også vare påarven frå bedehuset for oss som er blitt glade i den.

Ofte kan dei hjelpe oss å sette ord på tankar vi har, men ikkje heilt sjølv klarar å forme i ord eller bøn. Mange av oss eldre som høyrer på Valle Radio kan  minnast møte for år tilbake då sangen tona klar og sterk anten det var på bedehuset eller i eit husmøte. Difor er det fint at Siri Johannessen trekker mange av desse fram i Sangtimen, som er blitt ein programpost i radioen på tysdagskveldane.

I morgon er det også Kvinnedagen, og kanskje det blir markert litt ekstra. Men sangane, mange er kanskje skrivne av kvinner, og i alle fall er det mange kvinner som har sunge dei opp gjennom åra, ber med seg tru og teneste i kyrkje og kyrkjelyd.

Her er programmet tysdagskvelden:

Tirsdag 8. mars
Ansvarlig og tekniker: Siri Johannessen
18.00 Kvarteret, programinformasjon og kåseri
18.15 Over en åpen bibel fra Norea
18.30 Musikk og sang
19.30 Timen
20.30 Postludium ved Niklos K. Besteland
21.00 Kyrkjebakken

NETTRADIO via http://www.valleradio.com

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.