Epler og pærer

Share

Epler og pærer, de vokser på tre/ Når de er modne, så faller de ned.

Slik song vi i ei vise eller ein leik då vi var små. Eg hugsar ikkje heilt samanhengen frå den gongen, men teksten dukka plutseleg opp att i kveld då eg skulle skrive bloggen. For i dag tidleg prøvde eg meg på ei pære, og den var steinhard og skulle ikkje ha falle ned.

Kor treet ho vaks på, var planta, er eg ikkje sikker på. For det var ingen merkelapp på kvar pære, så om eg skulle fått vite det, måtte eg nok gått på butikken og sett på kassen pæra låg i. Kan hende kom ho frå langt-vekk-i-stan og var hausta lenge før ho var moden, og så var planen at ho skulle modna på turen til meg.

Det gjer dei visst med bananar, dei blir visst hausta grøne. Bama-merkenamnet heitte visst Banan-Mathiesens bananmodneri i gamle dagar før det blei forkorta.

Av ein eller annan grunn må ikkje epler og pærer og bananar ligge saman i ei fruktskål på bordet inne, for eplene skiller ut ein gass som gjer at anna frukt fort blir dårleg, har eg høyrt. Og pærekart må modnast før han kan nytast.

Kan hende skulle eg heller spretta ein boks hermetiske pærer.

Eller himmelsk lapskaus (fruktcocktail) og piska litt krem til?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.