Kven ringer?

Share

Når eg kviler middag, er telefonen min lydlaus. Av og til blir han lydlaus lenger enn det også, fordi eg gløymer å sette på lyden etterpå. Et tenkjer at eg ikkje er ein så veldig ettersøkt mann, så det må vel gå greitt.

Men så ringer ein når eg søv, og når eg vaknar og sjekkar telefonen, så er det eit ukjent nummer. Det mest fornuftige burde då vere å seie som mange andre: Om det var noko viktig, ringer nok vedkomande tilbake.

Men så er eg nysgjerrig og lurer på kven det var som ville ha tak i meg. Då kan eg google, og både 1880 og 1881 seier at dei kan hjelpe meg å finne Hvem ringer? Alle er på bokmål, det lyt eg tole, sjølv om eg meir og meir er gått over til å skrive nynorsk når eg sjølv kan velje tema.

På Setesdalswiki skriv eg nynorsk når eg skriv om emne frå dei indre bygder, men om eg skriv frå Mandal, kan det nok bli bokmål av og til. Vi er så nært til Danmark her sør.

Men når korkje 1880 eller 1881 kan hjelpe, så googlar eg nummeret også. Då seier det store orakel google at det nummeret er kjent for telefonsalg. Så då får eg vel slå meg til ro med at ettersom eg var i draumeland, så sparte eg pengar denne gongen. Pengar spart er pengar tent, heiter det. Men det er vel tvilsamt om det er inntektsskatt på ei slik inntening, og eg har ikkje papir på kor mykje eg tente heller.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.