Oppstandelse

Share

Sjølve påskehøgtida er over, men påsketida er tida mellom påske og pinse. Torbjørn Greipsland skreiv litt om oppstandelsen på Facebook i dag, og eg kopierer noko av det han skreiv:

Bevisene for oppstandelsen:
Jesus ble sett av fem hundre
Mang en gang har noen sagt at gransker man argumentene for og imot Jesus oppstandelse, må man konkludere med at en oppstandelse har funnet sted.
Tidligere høyesterettsdommer Sir Edward Clarke, England, sa: “Som jurist har jeg foretatt en omfattende undersøkelse av bevismaterialet omkring det som hendte påskedag. For meg er bevisene avgjørende, og jeg har mer enn en gang avgitt kjennelse i retten på grunnlag av langt mindre overbevisende utsagn enn disse. Som jurist aksepterer jeg uten forbehold evangelienes utsagn som sannferdige menneskers vitnesbyrd om noe de kunne gå god for”. (Michael Green: Dagen da døden døde, Credo Forlag).
Tidligere professor i historie ved Universitetet i Oxford, Thomas Arnold, sier dette: “Jeg har gjennom mange år vært vant til å studere tidligere tiders historie og undersøke og prøve holdbarheten i det som har vært skrevet om dem. Og jeg vet ikke om noe i menneskehetens historie som har vært bedre og grundigere dokumentert slik at den ærlige søker kan finne svar, enn det store tegnet Gud har gitt oss da Kristus døde og deretter stod opp igjen fra de døde” (Samme kilde)
Fakta overbeviste
Det finnes til og med flere eksempler på at folk som begynte å studere påskens beretninger for å motbevise at de fant sted, har kommer til den erkjennelse at dette er sant; Jesus lever!
Artisten Rune Larsen begynte ikke å studere Bibelen for å motbevise den, men for å se hva fakta sa. Det førte ham til tro. Han forteller at på en leir han senere var med på, var en del av opplegget at de skulle vurdere grundig Bibelens vitnesbyrd for og imot Jesu oppstandelse.
-Da ser vi at de taler for at Jesus stod opp. Det første faktisk til at en person på denne leiren kom til tro på Jesus (Rune Larsen i intervju med Kristelig Pressekontor 1996)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.