Red Wing Seminary

Share

Mange misjonærar frå Norge studerte teologi på Red Wing Seminary. Det har eg sett i ei bok om misjonærane til Kinamisjonen frå 1891 til 1941. Eg undra meg litt på kva dette var, og lurte på om Torbjørn Greipsland hadde noko å fortelje, han har jo skrive litt av kvart om utvandring og kristenliv i USA.

Vi fekk ein hyggeleg samtale i kveld, og han hadde eit bilde av seminaret i ei av bøkene sine, men sjølv om han hadde vore mange stader i USA, hadde han ikkje vore der. Torbjørn er jo frå Mandal, så vi snakka litt om at også misjonærar frå Mandal hadde studert der. Det var han ikkje klar over, så han fann det litt ekstra interessant og meinte at eg burde sjå i doktoravhandlinga til Olaf Golf, truleg hadde han skrive noko om det.

Medan vi snakka, laga Siri ein artikkel om dette colleget på Setesdalswiki. Ho hadde også funne bilde, så det vart ein fin artikkel om noko eg ikkje visste særleg mykje om, men som eg kjem til å finne meir om etter kvart. Ho hadde også lenke til artikkel på engelsk Wikipedia, der det også var omtalt nokre av dei som studerte der. På Setesdalswiki vil det etter kvart kome meir om folk som har studert på Red Wing College.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.