Katten

Share

Kva skal eg skrive om på bloggen i kveld, tenkjer eg. I går var det Tour of Norway, i dag sykla dei på heimlege trakter på Jæren, så eg kunne nok skrive om dei i dag og, men hadde ikkje så mykje nytt å fortelje.

Men der bankar katten på vinduet. Han (ho, det er ei hokatt) står på kassen over varmepumpa og bankar med labben på vinduet akkurat i det Jakob Ingebretsen har vunne sitt løp i Diamond League og eg har slått av TV.

Katten er 14 år og slett ikkje så spretten som han var då vi fekk han. Det er vel ikkje eg heller, så slik sett er vi vel like. Han liker å ligge i Reidun sitt fang, då kan han male, og når vi får gjester, vil han gjerne helse på dei og få litt kos. Det får han ikkje hos meg, så han held seg unna, har knapt prøvd å kome i fanget mitt.

Vi hadde katt då eg var liten, men det var ein utekatt, han fekk ikkje kome inn i huset vårt i det heile. Reidun hadde katt då ho var lita også, eg trur ein katt på eit småbruk har det betre enn ein katt i ein bygdeby. Og vår katt skal ha det at han held huset vårt musefritt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.