Levande sending

Share

Det vart ei levande sending i Valle Radio i kveld. Mange gonger må den ansvarleg bruke telefon eller sende noko som er teke opp på førehand, men i kveld var det ikkje slik. Det var bare kåseriet om kunnskap av Asbjørn Kvalbein som var frå Norea. Frå klokka 18.15 til sendinga vart avslutta, hadde Siri Johannessen med folk i studio.

Først ut var Martha Paulsen, ho hadde andakten. Saman med mannen hadde ho kome kjørande frå Rena til Valle i dag. Dei kjører bubil og kan stoppe der dei vil, og ferda på tvers av landet byr på mykje vakker natur. Dette gjekk og att i andakten.

Edgar Paulsen er musikar, han spelar både gitar og munnspel, og han rigga seg til i studio, og så fekk vi levande musikk også. Rett nok fekk han pause med musikk på boks midt i samtalen, men det fungerte svært godt å ha levande musikk.

Vi kunne ikkje få levande musikk i folkemusikktimen, Gunnar D. Ose er leiar i Setesdal Spelemannslag og først i samtalen var det naturleg å minnast Birgit Rike Lund, som no er gått bort. Deretter gjekk samtalen om mangt og mykje innan emnet, vi fekk mellom anna høyre at det til hausten kjem klassesett i feler til skulane i Bykle, Valle og Bygland. UNESCO-statusen forpliktar, dei unge må få opplæring om kulturarven skal førast vidare.

Til slutt kom Niklos K. Besteland med eit program der melodien Vater unser im Himmelreich var gjennomgangsmelodi og vi fekk høyre komposisjonar av Pachelbel, Kaufmann, Krebs og Reger før turen gjekk til Kyrkjebakken.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.