Madagaskar i heia

Share

Langt inne i vestheia ligg Øyarvatn på grensa mellom Setesdal og Sirdal. Dei som kjører over heia, passerer vatnet når dei kjører under Roskreppdammen.

I dette vatnet ligg eit par holmar, den eine heiter Madagaskar og den andre heiter Manhattan. Då eg i dag snakka med Bjørgulv T. Berg på telefonen, lurte han på om eg hadde funne ut noko om desse namna. For ei tid tilbake hadde eg spurt han om det, og han hadde ikkje noko svar.

Då kunne eg fortelje at eg hadde leita meg fram til han som var sjefsgjetar og fått vite at han meinte at namna var blitt sett som kallenamn. Historia bak Manhattan var at det ein gong kom eit turfylgje forbi holmen og då var det ein som kommenterte at dei gjekk så tett som om dei skulle vore på Manhattan. Slik fekk holmen namn, og når det gjeld Madagaskar, så ligg han litt utanfor land, akkurat som Madagaskar ligg litt utanfor Afrika, så det var heller ikkje unaturleg med det namnet.

Det er alltid hyggeleg å slå av ein prat med Bjørgulv. Som oftast er det han som har noko nytt og interessant å fortelje, men denne gongen var det eg som kunne gi han noko han ikkje visste frå før.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.