Røtter på Skjernøy

Share

I dag hadde vi besøk av Tor Willy Johannessen og dattera Kirsten. Ho er fem-menning med barna våre etter det vi har funne ut, og dei ville snakke om slekt med utgangspunkt i bilder frå garden på Skjernøy som ho skal overta saman med ei søster.

Reidun sin onkel Odd Lohne har skrive eit dokument om slekta og der står det noko om livet på Skjernøy under 2. verdskrig. Garden der var viktig for familien i dei vanskelege åra, der kunne dei dyrke mat og ha dyr. Dette dokumentet, som er på ganske mange sider, fekk dei med seg for å kopiere, og så ville Tor Willy kome innom att om eit par veker med det.

Som pensjonert lærar har han mykje å henge fingrane i når det gjeld restaurering av gamle hus, men når ein sjølv er hendig, så er det mykje som kan gjerast. Sjølv er eg dessverre nok mest hendig på eit tastatur, så eg kan skrive litt.

I 2004 hadde vi slektsstevne på Skjernøy. Då var det mange som kom frå USA for å vere med, og i då laga vi ei bok med same tittel som bloggen i dag. Det er ei rik kjelde til informasjon om ein vil granske. Men som alle slike bøker, dei speglar det tidspunktet då boka vart laga. Mykje har skjedd på dei 18 åra sidan boka kom ut på Setesdalsforlaget.

Kan være et bilde av 2 personer, folk som står og innendørs

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.